Metsäjohtamisen työkirjan esittely

Uuden ajan metsäjohtamisen työkirja

Lataa kirja sivun www.metsahyvinvointi.fi/tuotteet kautta.

Katso myös muut työkirjan käyttöön opastavat videot täältä.

Videon sisältö tekstitettynä:

Syksyllä 2016 julkaistiin Minä ja me -Uuden ajan metsäjohtamisen työkirja, jota on jaettu metsäalan tapahtumissa. Kirja on myös ladattavissa Metsähyvinvoinnin verkkosivulta.

Miten metsäalan ihmiset voivat hyötyä kirjasta?

Maailmassa on menossa suuri muutos, ja se näkyy myös metsäalan työpaikoilla. Kirja tehtiin tähän tarpeeseen.

Työpaikoilla mietitään miten voitaisiin toimia parhaalla mahdollisella tavalla, jotta homma olisi järkevää ja kaikille tuottoisaa. Ja tekisi elämästä mukavaa myös työssä, ja silti saataisiin paljon aikaiseksi.

Aika iso osa tästä muodostuu siitä, että meillä on hyvää johtamista ja hyvää itsensä johtamista. Kirjan on tarkoitus vastata, että löytyy tapoja, joilla voi auttaa näitä tapoja itsellään ja työpaikalla. Oli sitten esimies, johtaja, työntekijä, toimihenkilö tai missä tahansa pestissä. Tämä sopii kaikille.

Täällä on paljon tehtäviä, joissa voi miettiä omaa tekemistään ja reflektoida itseään. Eli pohtia, mikä oma roolini on ja mihin toimintani vaikuttaa.

Kirjassa on eri osa-alueita: positiivinen toimintaote, motivaatio, vuorovaikutus. Mitä kertoisit niistä?

Teema-alueet ovat tärkeitä, että ne saa meidät innostumaan ja toimimaan eteenpäin vievästi ja että onnistutaan. Yksi iso juttu on, että löydetään tapoja onnistua yhdessä. Se koostuu siitä, miten keskustellaan toistemme kanssa, miten jaetaan tietoa toisten kanssa, minkälaisista asioista innostutaan yhdessä, miten voidaan tukea toisiamme innostumisessa, tekemisessä ja hoitaa asioita hyvin.