Hanke syventää tieto-taitoa metsäpalveluja tuottavien tiimien toiminnasta ja työnjaosta sekä erityisesti myyntityöstä. Tällöin tarkastellaan kahta tasoa:
- Yksilötaso: millaista on tuloksellinen myynti ja myyjä
- Tiimi/organisaatiotaso: millaista on tiimin toiminta, ongelmanratkaisukyvyt ja miten tiimejä nivotaan toimivaksi kokonaisuudeksi.
Hanke alkoi 2014.
Yhteyshenkilö: Pasi Pakkala, Mikkelin ammattikorkeakoulu
TAVOITE
Syventää tieto-taitoa metsäpalveluja tuottavien tiimien toiminnasta ja työnjaosta sekä erityisesti myyntityöstä. Toiminnallisena päämääränä on luoda erilaisia tiimi- ja myyntivalmennuksen paketteja niin johdon, tiimien vetäjien kuin myös tiimiläisten käyttöön. Lisäksi luodaan työnohjauksen kaltaisia tiimien valmennusvälineitä. Erityistavoitteena on parantaa toiminnallisuutta ja näin edistää tiimeissä työskentelevien työhyvinvointia.
TOTEUTUS
Hanke toteutetaan osana Metsähyvinvoinnin kehittämisohjelmaa Metsämiesten Säätiön rahoituksen tukemana.
Kohderyhmänä ovat eteläpuolisen Suomen keskikokoiset ja suuret metsänhoitoyhdistykset. Hanke hyödyntää aiempaa vuosina 2012 – 2013 toteutettua Hajautettujen asiantuntijaorganisaatioiden toimintamallit -hanketta.
Toteutus tapahtuu kolmessa vaiheessa:
- Tiedonhankinta tiimityöstä ja tiimin työnjaosta metsänhoitoyhdistyksessä
Tällöin esille nousee erityisesti myyntityön kehittäminen. Hankitaan tietoa tiimi- ja myyntityön käytännön soveltamisesta sekä kehittämiskohteista metsänhoitoyhdistyksissä. Tiedonhankinnan pääasiallinen menetelmä on haastattelut. - Organisaatiotason tiimivalmennusten kehittäminen
Kehitetään ja testataan käytännössä koko organisaatiolle suunnattavia tiimi- ja myyntityön valmennuksia mm. konsultatiivisia työyhteisön työnohjauksia sekä myyntitiimin toimintaa. - Tiimikohtaisten valmennusten kehittäminen
Kehitetään ja testataan käytännössä johdon, tiimin vetäjien ja tiimiläisten tiimi- ja myyntityön valmennuksia sekä työnohjausta.
TULOS
Pasin kommentit vuonna 2015: ”Hanke on vasta alussa, mutta ensimmäiset kokemukset tiimien esimiesten ja jäsenten työnohjauksesta ovat kannustavia. Samoin myyntityön luonteesta ja prosesseista on saatu alustavia tuloksia.”
Mikkelin Ammattikorkeakoulun hyvinvointihankkeen tarkempi esittely