Tuotteet

Tälle sivulle on kerätty erilaisia Metsähyvinvoinnin kautta hyödynnettäviä tuotteita, palveluita ja työkaluja tulevaisuuden osaamisen, motivaation, innostumisen ja hyvinvoinnin kehittämiseen.

Lisää vinkkejä, mistä pääset eteenpäin työhyvinvoinnin kehittämisessä löydät Mistä alkuun? -sivulta. Katso esimerkiksi, keitä tilaisuuksissa on ollut alustajina tai kuinka voit esitellä Metsähyvinvointia verkostossasi.

Alempana sivulla myös muita esimerkkejä ja ladattavia työkaluja.


Minä ja Me – Uuden ajan metsäjohtamisen työkirja

metsajohtamisen_tyokirja_etusivuTämä työkirja tarjoaa apua pysähtyä huomioimaan ja edistämään johtamiseen ja verkostoissa toimimiseen liittyviä asioita ja ilmiöitä tietoisesti, motivoituneen, ketterän ja oppivan ihmisten toiminnan näkökulmasta.
Työkirja kertoo tiivistetysti ihmisten johtamisessa merkityksellisistä näkökulmista. Tiedon rinnalla jokaisella aukeamalla on pohdittavaa, tehtäviä ja harjoituksia, joiden avulla voit sparrata itseäsi, ryhmääsi, työyhteisöäsi, johtoryhmääsi, verkostoasi tai muita omalle työllesi ja johtamisellesi tärkeitä kohteita.


Katso lisää ideoita työkirjan käyttöön Miten hyödynnän -sivulta.

Lataa työkirja

Työkirja on pdf-muodossa (8,9 Mt). Lataus on ilmainen. Jos haluat jakaa lataamaasi tiedostoa laajemmin esimerkiksi oman organisaationne koulutuksessa tai opiskelijaryhmälle, laitathan viestiä meille. Mielellään kuulemme, miten työkirja on levinnyt ja miten sitä hyödynnetään.

Kysyttävää?

  • Tiedoston lataamisesta: Laura Kammonen (laura.kammonen()metsahyvinvointi.fi, 040 570 4777)
  • Sisällöstä: kirjan kirjoittajat, esim. Marja Viluksela (marja()ajatuspari.fi)
  • Hyödyntämisen mahdollisuuksiin apua täältä ja videoita täällä.

Minä ja me – uuden ajan työelämätaidot -työkirja

Metsäkeskuksen henkilöstö kehitti mikro-oppimisen keinoin työn ohessa omia työelämätaitojaan ja samalla digitaalista työkalua koko metsäalan käyttöön. Työelämätaitoja lähestyttiin lyhyiden videoiden ja pienten tehtävien avulla. Videot ja osa tehtävistä löytyy ”Minä ja Me uuden ajan työelämätaidot” -työkirjasta, joka on luettavissa ja ladattavissa tältä sivulta.


Ajatuksia ammattilaisilta, asiantuntijoilta ja alustajilta

Olet ehkä kuullut esimerkiksi Metsähyvinvointi-ohjelman ajankohtaistapahtumassa ja Metsäalan Johtamisakatemiassa pidettyjä puheenvuoroja. Tutustu ja ota yhteyttä alustajiin!

”Mitkä seitsemän kysymystä johtavat tulokselliseen hyvinvointiohjelmaan?” lue 4eventin Antti Äikkään blogi aiheesta.


Muita työkaluja


MetsäSakeMetsäSake

MetsäSake-sovellus on kaikille maksuton työhyvinvoinnin havainnointiin ja kehittämiseen tarkoitettu Excel-pohjainen sovellus. Työhyvinvoinnin mittarityökalu MetsäSake on tehty Ennakoinnilla tuottavuutta metsätöihin -hankkeessa pienten ja keskisuurten metsäkoneyritysten työhyvinvoinnin johtamisen ja sen haasteiden havainnoinnin tueksi.
Lue lisää ja lataa sovellus


hyvan_hallinnon_opas

Hyvä hallinto ei tarkoita seinälle kiinnitettävää paperia tai byrokraattista hierarkiaa. Hyvällä hallinnolla metsänhoitoyhdistys pystyy suoriutumaan aiempaa paremmin kaikessa toiminnassaan ja erityisesti tärkeimmässä tehtävässään: jäsentensä palvelemisessa.

Pellervo-Instituutti Oy:n PI-johtamiskoulu on Metsämiesten Säätiön apurahan tukemana rakentanut metsänhoitoyhdistysten avuksi tämän Hyvän Hallinnon oppaan, jonka toivotaan kuluvan ja kehittyvän käyttäjien eli metsänhoitoyhdistysten luottamus- ja toimihenkilöiden arjen työssä.

Lue lisää ja lataa opas


Juurta jaksain

Juurta jaksain – Luston uudet museopalvelut metsäalan työhyvinvoinnin edistäjinä -hankkeessa synnytettiin neljä metsäalan toimijoiulle suunnattua työhyvinvointipakettia. Lue hankkeesta ja paketeista tarkemmin täällä.

Työn kartta ja kompassi Katso tuotekortti ja lue lisää (pdf)

Minä metsässä -metsäsuhdetyöpajassa Katso tuotekortti ja lue lisää (pdf)

Metsän kauneus Katso tuotekortti ja lue lisää (pdf)

Metsänpeitto Katso tuotekortti ja lue lisää (pdf)Onni tulee puun takaa

Onni tulee puun takaa -hankkeessa tuotettiin pieni kirja (Mikrokirja), jossa kerrotaan hankkeessa toteutetusta yrityskohtaisesta työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittämisen prosessista. Tämä mikrokirja ”Onni tulee puun takaa. Yhteistoiminnallisesti työhyvinvointia ja tuottavuutta kehittämässä” on ladattavissa täältä (pdf).

Työelämä 2020 ja Kehittämispolku-työkalu

Sivustolla on monipuolisesti materiaalia työelämän muutoksesta ja kehittämisestä, mm. blogeja ja työkaluja sekä mukana olevista verkostoista ja hankkeista. Lue lisää Työelämä 2020 -sivustolta.

Mielenkiintoinen Työelämä 2020 -työkalu on Kehittämispolku, joka auttaa tunnistamaan työpaikan kehittämiskohteet. Välillä aloittaminen on hankalaa, mutta työkalun avulla pääsee valitsemaan muutaman ydinasian, joihin keskitytään. Painopisteet valitaan yhteisen kyselyn kautta.

”Testi sopii kaikille työpaikoille, mutta alle viiden hengen työyhteisöt voivat tehdä testin ainoastaan paperilomakkeiden kautta. On hyvä muistaa, että jokainen työpaikka voi valita omanlaisensa kehittämispolun – asioita ei tarvitse tehdä samalla lailla kuin muut! Yhdessä valitut kehittämiskohteet voivat olla työpaikan vahvuusalueita, joita halutaan vahvistaa edelleen, tai alueita, joihin ei aiemmin ole kiinnitetty juuri huomiota tai joiden koetaan toimivan kehnosti. Kehittämispolku-testin voi toistaa niin monta kertaa, kuin se tuntuu tarpeelliselta ja hyödylliseltä, esimerkiksi puolivuosittain tai kerran vuodessa. Työpaikkansa etenemistä poluilla voidaan tehdä vertaamalla tuloksia aikaisempiin.”


Valmennukset


Mielekäs työ -valmennus

Valmennus - Tuija TähtinenAjatteletko koskaan, mitä ajattelet työstäsi? Mitä työsi merkitsee sinulle? Mikä tekee työstäsi mielekästä – juuri sinulle? Mikä on asenteesi työhön? Jokaisella meistä on siihen oma tarinansa ja myös oikeus kertoa se.

Se, että tunnemme vahvuutemme ja käytämme niitä työssämme tuo lisää mahdollisuuksia, motivaatiota ja energiaa. Aito kiinnostus kertoo suunnasta, josta vahvuutemme löytyvät.

Mielekkyyden kokemus on myös tärkeä osa työhyvinvointia. Mielekäs työ -valmennuksessa pysähdymme yhdessä pohtimaan näitä teemoja. Viritämme uutta näkökulmaa positiivisen psykologian havainnoilla siitä mikä saa meidät voimaan hyvin ja toimimaan optimaalisesti. Luvassa on hauska ja virkistävä noin kolmen tunnin yhteinen hetki. Tämä valmennus sopii hyvin osaksi virkistyspäivän ohjelmaa tai tiimiyttymisen syventämiseen.

Valmennuksen toteuttaa yritysvalmentaja MMM Tuija Tähtinen Valmennuksen Vire Oy:stä.

Lue lisää valmennuksesta: Mielekäs työ -esite

Ota yhteyttä: [email protected] tai puhelimitse 040 5233 223


Itsensä johtaminen -valmennus

Nykyisessä työelämässä meillä on kumppanina muutos. Miten suhteestamme muutokseen voisi tehdä siedettävän tai jopa kukoistavan ja innostavan? Yksi avain löytyy itsensä johtamisen taidoista – siitä, että opettelemme ohjaamaan omaa mieltämme ja sitä kautta toimintaamme.

Itsensä johtaminen alkaa itsetuntemuksesta – sen tunnistamisesta, mitkä ovat itselle merkitykselliset asiat ja arvot. Avainasemassa ovat oma aktiivisuus ja vastuun otto. Itseään voi johtaa paremmin harjoittelemalla haastamaan omat ajattelu- ja toimintatapansa. Tässä ”Kaikissa meissä asuu pieni johtaja” -valmennuksessa pysähdymme yhdessä pohtimaan näitä kysymyksiä. Luvassa on ajatuksia herättävä ja virkistävä päivä.

Valmennuksen toteuttaa yritysvalmentaja, MMM Tuija Tähtinen Valmennuksen Vire Oy:stä.tyopaja_tuija_121

Lue lisää valmennuksesta: Itsensä johtaminen -esite

Ota yhteyttä: [email protected] tai puhelimitse 040 5233 223


Palveluntuottajia


4event_logo_uusi4event on tavoitteellisten hyvinvointiohjelmien ja innostavien tapahtumien valtakunnallinen asiantuntijayritys. Tuotamme laadukkaita hyvinvointi- ja tapahtumapalveluita 365 päivänä vuodessa. Tavoitteenamme on saada yhä useampi ihminen tuntemaan itsensä vireäksi ja energiseksi. Laajan asiantuntija-, hyvinvointivalmentaja- ja yhteistyökumppaniverkostomme sekä palvelukonseptimme kohdennettujen työhyvinvointipalveluiden avulla se on mahdollista.

Ota meihin yhteyttä, jos etsit monipuolista palveluntuottajaa tai suunnittelet henkilöstön hyvinvointiohjelman aloittamista.

0207 291 871
[email protected]
www.4event.fi


SoveltoUudet tarpeet vaativat myös uusia innovaatioita, ja tämän innoittamana Sovelto Oyj on kehittänyt Työsuojelurahaston rahoittamana LOISTO-palvelun, jolla inhimillisen potentiaalin hyödynnettävyyttä voidaan lisätä. Palvelussamme keskeistä on johdon näkemyksen lisääminen hyvinvointituottavuuden strategisista ja käytännönläheisistä elementeistä, ja koko henkilöstön aktivoinnista oman työn mielekkyyden ja tuottavuuden kehittämiseen.

LOISTO-palvelu
www.sovelto.fi