Johtamisakatemia

Sivulla

Mikä akatemia ja miksi?
II-kurssi ja lisäkurssi
Akatemian alustajat ja toteuttajat
Miten Johtamisakatemiaan voi osallistua?
Yhteiset tilaisuudet jo osallistuneille
Suunnittelun viitekehys
Vaikuttaja-blogisarja
Lisätietoja

Mikä ja miksi?

Ihmisten motivaatio ja osaaminen ratkaisevat sen, kuinka hyvin menestymme muuttuvassa maailmassa ja kansainvälisessä kilpailussa. Kukaan ei tee tulevaisuutta yksin; tarvitsemme yhteistä kuvaa siitä, mihin olemme menossa, millaisella osaamisella menestymme ja miten johdamme motivoivasti. Toukokuussa 2015 järjestettiin ensimmäinen Metsäalan Johtamisakatemia, joka tarttuu tähän työhön.

Metsäalan Johtamisakatemia on Metsämiesten Säätiön rahoittama hanke. Vuosien 2015–2018 aikana järjestettiin 10 akatemian kurssia ja kaksi vuosittaista vaikuttajabrunssi-tilaisuutta. Akatemialle on myönnetty rahoitus kolmen kurssin järjestämiseen vuonna 2019.

Lue myös: Johtamisakatemiaan osallistunut yli 220 metsäalan vaikuttajaa (tiedote 15.3.2019)

Metsäalan Johtamisakatemian esittelysarjassa on kerrottu akatemian sisällöstä ja viitekehyksestä.

II-kurssi ja lisäkurssi

Metsämiesten Säätiön 2019 myöntämällä apurahalla järjestetään lisäksi ihmisten erilaisuuteen pureutuva II-kurssi sekä erillinen Johtaminen painetilanteissa -lisäkurssi.

Tiedote 5.6.2019: Johtamisakatemia saa jatkoa II-kurssilla ja lisäkurssilla

Tiedote 10.9.2019: Johtamisakatemian ensimmäinen II-kurssi ihmisten erilaisuudesta

Huom. Tällä sivulla olet tiedot koskevat pääasiassa akatemian I-kurssia

Akatemian alustajat ja toteuttajat

  • Johtamisakatemian teema-alustajat ovat alansa kärkiosaajia Suomessa. Heidän tehtävänsä on haastaa akatemialaisten ajattelua tuoreista näkökulmista, avartaa ajattelua.
  • Johtamisakatemian toteutus perustuu metsätoimialan tuntevaan ja ammattimaiseen fasilitointiin.
  • Metsäalan Johtamisakatemian ohjausryhmä viitoittaa akatemioiden toteutuksen ja päättää kutsuttavat.
  • Metsäalan Johtamisakatemian toteutuksesta vastaa Metsäteho Oy.
Metsäalan Johtamisakatemiassa teemoihin pureudutaan asiantuntevien alustajien sekä keskustelun ja vuorovaikutuksen kautta.

Miten Johtamisakatemiaan voi osallistua?

Kullekin kurssille kutsutaan noin 25 osallistujaa sekä metsäalalta että muilta aloilta. Täältä näet kaikki jo osallistuneet sekä kurssien ajankohdat. Johtamisakatemian ohjausryhmä päättää kursseille kutsuttavat henkilöt. Esityksiä kutsuttavista voivat tehdä kursseille osallistuneet. Jos olet osallistunut akatemiaan ja haluat esittää kutsuttavaa, lähetä ehdotuksesi akatemian toteuttajille.

Yhteiset tilaisuudet jo osallistuneille

Vaikuttajabrunssit kokoavat yhteen kursseille osallistuneet ja tulevien kurssien osallistujat kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja akatemian teemoista.

Vaikuttajabrunssille ovat kutsuttuina kaikki aiemmille Johtamisakatemian kursseille osallistuneet. Kutsu ja ohjelma lähetetään sähköpostitse osallistujien ilmoittamiin sähköpostiosoitteisiin. Mikäli et ole saanut kutsua, ilmoittautuminen tilaisuuksiin: Laura Kammonen ([email protected], 040 570 4777). Voit halutessasi ilmoittaa samalla uudet yhteystietosi.


Suunnittelun viitekehys

Akatemian idea on syntynyt Säätiön Metsähyvinvointi-ohjelman laajapohjaisessa ohjausryhmässä. Metsähyvinvointi-ohjelman jalkauttamisen johtoryhmä on vastannut Johtamisakatemian konseptoinnista ja suunnittelusta.

Metsämiesten Säätiön toimitusjohtaja Ilari Pirttilä julkisti Metsäalan Johtamisakatemian aamiaistilaisuudessa 16.4.2015 Helsingissä.

Akatemian lähtökohtia sekä huomisen osaamisen ja työyhteisötaitojen teemaa on käsitelty seuraavissa blogeissa:

Metsäalan Johtamisakatemian esittely Metsähyvinvoinnin ajankohtaistapahtumassa (Finlandia-talo 19.11.2015).


Vaikuttaja-blogisarja

Metsäalan Johtamisakatemian käyneiden kokemuksia ja ajatuksia avataan blogisarjassa, jonka kirjoittajanimimerkkinä on Vaikuttaja. Sarja on avattu alkuvuonna, ja siihen tullaan lisäämään blogikirjoituksia johtajien kokemuksista ja ajatuksista. Sarjaan liitetyt blogit löytyvät täältä.

Blogisarjassa tähän mennessä julkaistu:

Lisätietoja

Tällä sivulla on kerrottu akatemiasta vain pintaa raapaisten. Kysythän lisää akatemian toteutuksesta vastaavilta!

Tule mukaan johtamaan tulevaisuutta!