Hyvän hallinnon opas metsänhoitoyhdistyksille

Suomalaisten metsänhoitoyhdistysten koko toimintaperusta on mullistunut vuoden 2015 alusta. Automaattijäsenyyteen pohjautuneen toiminnan tilalla on nyt vapaaehtoisjäsenyyteen nojaava yhdistys, jolla on yhteiskunnallisten ja edunvalvonnallisten tehtävien lisäksi entistä selkeämpi rooli liiketoiminnan harjoittajana.

hyvan_hallinnon_opasHyvä hallinto ei tarkoita seinälle kiinnitettävää paperia tai byrokraattista hierarkiaa. Hyvällä hallinnolla metsänhoitoyhdistys pystyy suoriutumaan aiempaa paremmin kaikessa toiminnassaan ja erityisesti tärkeimmässä tehtävässään: jäsentensä palvelemisessa.

Pellervo-Instituutti Oy:n PI-johtamiskoulu on Metsämiesten Säätiön apurahan tukemana rakentanut metsänhoitoyhdistysten avuksi tämän Hyvän Hallinnon oppaan, jonka toivotaan kuluvan ja kehittyvän käyttäjien eli metsänhoitoyhdistysten luottamus- ja toimihenkilöiden arjen työssä.

Oppaaseen liittyvän vuosikellon tavoitteena on helpottaa toimihenkilöitä ja luottamusjohtoa huomioimaan hyvän hallinnon periaatteet toimintavuoden aikana niin, että suunnitelmat, päätökset, toimenpiteet ja seuranta toteutuvat ajallaan ja ajoissa.

Katso ja lataa tästä: Hyvän hallinnon opas metsänhoitoyhdistyksille Suomessa

 

hyvan_hallinnon_vuosikellokiteytysOppaaseen liittyvän vuosikellon tavoitteena on helpottaa toimihenkilöitä ja luottamusjohtoa huomioimaan hyvän hallinnon periaatteet toimintavuoden aikana niin, että suunnitelmat, päätökset, toimenpiteet ja seuranta toteutuvat ajallaan ja ajoissa.

 

Katso ja lataa tästä: Hyvän Hallinnon Vuosikello – Kiteytys

Lisätietoa

Toimitusjohtaja Jukka Suvitie
Pellervo-Instituutti Oy/PI-johtamiskoulu

Lue lisää

Tiesitkö millaisia työkaluja metsänhoitoyhdistyksissä on kehitetty liittyen työn tuottavuuteen ja työhyvinvointiin? Lue esim. organisaatio- ja toimenkuvakorteista: Vain mielikuvitus rajoittaa työhyvinvoinnin kehittämistä.