henkilöstö

Ristiriidoista ratkaisuihin

Tunnetko jo TTK:n hyvän työelämän edistämiseen suunnatun Sykettä työhön -palvelun. Maaliskuun teema on ”Ristiriidoista ratkaisuihin”. Työpaikkakiusaamisesta, häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta puhutaan, mutta termit peittävät alleen sen mistä oikeastaan pitäisi puhua. Usein syyt ongelmaan löytyvät ristiriidan alkuvaiheesta. Sivustolla olevassa videossa TTK:n asiantuntija Tarja Räty haastaa meidät kaikki miettimään, miten ja milloin työpaikalla tartutaan ristiriitatilanteisiin ja miten… Lue lisää Ristiriidoista ratkaisuihin

Hyvinvointipalvelujen vaikuttavuus

Stora Enso Metsä aloitti vuonna 2010 henkilöstön hyvinvointimatkan osana Rethink-muutosprosessia. Hyvinvointiohjelman tavoitteena on pitää työpaikan ihmiset hyvässä kunnossa, saavuttaa riittävä terveyskunnon taso, välttää ylipainoa sekä elää energistä ja vireää arkea.

Hyvinvointipalveluiden perustana on Kehon Ikä -kuntokartoitus. Vuoden 2013 uusintakartoituksen perusteella 64 % henkilöstöstä on tehnyt elämäntapamuutoksen ja koko henkilöstön terveyskunto kehoniällä arvioituna on parantunut seurantajakson aikana lähes yhdellä vuodella.

Hanke alkoi 2013 ja päättyi keväällä 2014.

Yhteyshenkilö

Sami Honkanen
puh. 040 835 0695
sami.honkanen[at]storaenso.com
Stora Enso

Laajavastuinen yrittäjyys

On pitänyt oppia lisää aiemmin metsäyhtiöille kuuluneita tehtäviä. Näin ollen osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on menestymisen yksi keskeinen edellytys. ”Tulevaisuus näyttää hyvältä” sanoo toimitusjohtaja Timo Tolppa, Metsäkonepalvelu Oy:stä.