Johtamisakatemian Vaikuttajabrunssilla 2.10.2018

Metsäalan Johtamisakatemian vaikuttajabrunssi kokosi yhteen kuulijoita menneiltä ja tulevilta akatemian kursseilta. Tilaisuus järjestettiin Finlandia-talolla Helsingissä tiistaina 2.10.2018.

Liisa Eerola

Viestintäjohtaja Liisa Eerola (Fazer Makeiset) kertoi, kuinka työntekijöiden monimuotoisuus on otettu huomioon. Fazerilla työskentelee paljon ihmisiä eri kulttuuritaustoista, mikä näkyy myös arjen työssä. Yrityksen vastuullisuusnäkökulmiin onkin nostettu monimuotoinen työyhteisö ja sen kehittäminen vahvuutena ja menestystekijänä.

Yksi esimerkki yrityksen arvojen jalkauttamisesta on 125 mahdollisuutta työelämään -hanke. Hankkeeseen rekrytoidaan henkilöitä, joiden on muuten keskimääräistä hankalampi löytää työtä, ja tavoitteena on edesauttaa heidän työllistymistään. Lisätietoa hankkeesta löydät täältä. Liisan esitykseen voit tutustua tästä (pdf).

 

Kympit paneelissa

Kuten aiemmillakin vaikuttajabrunsseilla, myös nyt haluttiin antaa puheenvuoro kursseille osallistuneille. Neljän viimeisen kurssin Kympit saivatkin paneelissa vastattavakseen ajattelemaan laittavia kysymyksiä sekä omasta johtajuudesta että siitä, millaisia asioita he haluavat jatkossa tuoda esille omassa organisaatiossa.

 

Helena Åhman

Työpsykologian tohtori (TkT), KM Helena Åhman on monille tuttu johtamiseen ja hyvinvointiin liittyvistä kirjoista. Vaikuttajabrunssilla hän keskittyi tilannetajuun haastavissa johtamisen tilanteissa. Teemme alitajuisesti paljon päätöksiä kohdatessamme ihmisiä niin kasvotusten, kokouksissa tai sähköpostin välityksellä. Mutta on myös paljon tiedostettuja päätöksiä, joihin voimme vaikuttaa. Paremmalla tilannetajulla saamme aikaan parempia päätöksiä, niin itse kuin yhdessä.

Metsäalan Johtamisakatemian kursseja on järjestetty tähän mennessä yhdeksän kappaletta. Lokakuun lopussa järjestetään seuraava, jo kymmenes kurssi. Johtamisakatemian kursseista saat lisätietoa tältä sivulta sekä akatemian järjestäjiltä.