Innostavuus tarttuu ja vaikuttaa laajasti

Metsäalan Johtamisakatemian syksyn vaikuttajabrunssi pidettiin tällä kertaa Metsäpäivien yhteydessä Helsingissä 1.11.2019. Vaikuttajabrunssin yhdistäminen toiseen suureen tilaisuuteen ilahdutti monia pitkänmatkalaisia, ja ”tupa oli täysi”.

Akatemian ohjelmajohtaja Heikki Pajuoja kertoi kuluneen vuoden olleen erityinen, koska kolmen Johtamisakatemian I-kurssin lisäksi syksyllä järjestettiin ensimmäinen II-kurssi erilaisten ihmisten johtamisesta ja marraskuussa pidetään vielä lisäkurssi ”Johtaminen painetilanteissa”.

Johtamisakatemia

Keväällä järjestettyjen Johtamisakatemian kurssien kympit viestintäjohtaja Satu Härkönen (K11) ja työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén (K12) olivat Heikki Pajuojan haastateltavana. Puhetta oli mm. siitä, millaisissa tilanteissa johtajuus on kehittynyt eniten sekä mikä tekee omasta työstä merkityksellistä.

Ensimmäiselle järjestetylle II-kurssille syyskuussa osallistunut kehitysjohtaja Tapani Hämäläinen kertoi ajatuksiaan teemasta (erilaisten ihmisten johtaminen) ja miten oma ymmärrys on kehittynyt.

Johtamisakatemia
Petteri Kilpinen puhui vaikuttajabrunssilla innostavuuden merkityksestä ilmapiirille.

Yleisesti II-kurssista saatu palaute oli hyvin positiivista ja tulevista kursseista on tullut kysymyksiä. Seuraava kurssi on suunniteltu järjestettävän 26.-27.3.2020 ja tälle ilmoittautumisesta viestitään sähköpostilla kaikille I-kurssille osallistuneille.

Vaikuttajabrunssin teemapuheenvuoron piti Petteri Kilpinen. Hän on yritysjohtaja, hallitusammattilainen, johdon valmentaja ja tietokirjailija, jolta ilmestyi vuonna 2017 kirja ”Inspiroitunut”. Petteriä kiinnostaa, miten ihmiset saa inspiroitumaan muutokseen. Ilman johtajan hyvää viestintää on organisaatio mahdotonta saada avoimeksi muutokselle.

Petteri Kilpinen
Ptteri Kilpinen

Kilpinen painotti puheenvuorossaan, että sillä millaista ilmapiiriä luomme ympärillemme, on suuri merkitys. Ei ainoastaan läheisille kollegoille, vaan myös laajemmin. Vaikutus kulkeutuu tutkimusten mukaan verkostojen kautta jopa niille ihmisille, joita emme itse kohtaa.

Seuraava vaikuttajabrunssi järjestetään keväällä 2020, ja siitä tiedotetaan sähköpostilla Johtamisakatemiaan osallistuneille. Jos haluat varmistaa yhteystietosi, ota yhteyttä meihin (laura.kammonen()metsahyvinvointi.fi). Vaikuttajabrunssit on tarkoitettu Johtamisakatemian I-kurssin käyneille.