Mielekästä työtä

Ajatteletko koskaan, mitä ajattelet työstäsi? Mitä työsi merkitsee sinulle? Mikä tekee työstäsi mielekästä – juuri sinulle? Mikä on asenteesi työhön? Jokaisella meistä on siihen oma tarinansa ja myös oikeus kertoa se.

Se, että tunnemme vahvuutemme ja käytämme niitä työssämme tuo lisää mahdollisuuksia, motivaatiota ja energiaa. Aito kiinnostus kertoo suunnasta, josta vahvuutemme löytyvät.

Työn mielekkyys on kaikille tärkeää. Merkityksellisyys liittyy ihmisen syvempiin arvoihin. Työn ei tarvitse olla hienoa ja ylevää, vaan sen täytyy tuntua omalta ja itselle tärkeältä. Haluamme kaikki, että osuutemme tarinassa on mielekäs.

Tylsemmästäkin työstä selviää paremmin omalla asenteella. Ja jos työ ei ollenkaan sytytä, on syytä vaihtaa työtä tai asennetta.

Ne, jotka kokevat työnsä mielekkääksi, tuottavat myös tuloksia.

Työyhteisöissä merkityksen kokemista voidaan lisätä selkiyttämällä koko yhteisön toiminnan tarkoitusta ja kunkin osalta sitä, millainen osa arvokasta kokonaisuutta heidän työnsä on.

Ajan ja energian käyttäminen siihen, että tunnistetaan kunkin vahvuudet ja se millaiset työtehtävät kullekin parhaiten istuvat  tuo tulosta. Ihmisten erilaisuuden huomioiminen auttaa käyttämään olemassa olevaa potentiaalia niin, että ihmiset haluavat antaa parastaan ja paras osaaminen on käytössä.

Mielekäs työ on tärkeä osa täyttä elämää

Howard Thurman on kirjoittanut:

Älä kysy itseltäsi, mitä maailma tarvitsee. Kysy itseltäsi, mikä saa sinut tuntemaan olevasi elossa ja mene sitten tekemään sitä. Maailma tarvitsee ihmisiä, jotka ovat heränneet henkiin.

 

Kirjoittaja

Tuija Tähtinen
MMM, yritysvalmentaja
www.valmennuksenvire.fi