Uteliaisuudella uuteen

Marraskuisessa tilaisuudessa ravistellaan ajattelua metsäalan työstä ja koulutuksesta. Mitä meidän pitäisi nähdä vielä enemmän? Mitä ymmärrystä tarvitsemme ja millaisilla välineillä autamme oppimista, osaamista ja ihmisiämme eteenpäin? Uteliaisuus ja luovuus ovat tärkeimpiä voimavarojamme.

Lue päivän kulusta ja alustajien ajatuksista täältä.

Ohjelma

Saatavilla olleet esitykset ladattavissa aina linkistä ”Esitys”.

  • Perspektiiviä muutokseen, luomiseen ja menestykseen luo Henkka Hyppönen. Miten käytämme luovuutta niin, että palvelemme asiakkaita yhä paremmin?
  • Heikki Pajuoja (Metsäteho) reflektoi metsätalouden muutosta ihmisnäkökulmasta. Esitys.
  • Mitä meidän pitäisi ymmärtää ihmisestä ja metsästä? Metsäkulttuurinen näkökulma ja metsäsuhdeajattelu. Leena Paaskoski ja Reetta Karhunkorva (Lusto) ajattelevat. Esitys.
  • Palkittu opettaja ja oppimisen uudistaja Maarit Rossi herättelee meitä uuden äärelle. Miten kehitämme oppimisen menetelmiä ja koulutusta? Esitys.
  • Ihmisen rooli ja vastuunjako ketjussa. Puhumassa yrittäjä Teemu Tolppa Metsäkonepalvelu Oy:stä. Esitys.
  • Diverty-hankkeessa luodaan yhdessä metsäorganisaatioiden kanssa ymmärrystä mm. digitalisoituvista työprosesseista, jotka edistävät hyvinvointia ja työn sujuvuutta. Arja Ala-Laurinaho (TTL) kertoo. Esitys.
  • Miten tästä eteenpäin? Miltä ihmisen työn tekemisen ja roolin muutos näyttää metsätalouden kehittämisen näkökulmasta? Olli Laitinen (Metsä Group) katsoo uteliaisuudella tulevaisuuteen. Esitys.

Tauoilla: Sparraa ja vinkkaa HAMKin ja HY:n opiskelijoita heidän hyvinvointi- ja työturvallisuusaiheisten opinnäytetöistään. Keskustele Minä ja me -työkirjojen hyödyntämisestä, työyhteisöjen kehittämisestä ja työelämän muutoksesta (Marja Viluksela).

Ohjelma tulostettavassa muodossa (pdf)


Metsähyvinvointi ja Metsäalan Johtamisakatemia ovat luoneet jo vuosia yhdessä metsäalan organisaatioiden ja ammattilaisten kanssa metsäalan uutta työkulttuuria. Hyvinvointi ja osaaminen on yksi Metsätehon kärkihankkeista, ja teema on nostettu metsäteollisuuden Puuhuolto 2025 -vision merkittäväksi T&K-painoalueeksi.