Motivaatiosuunnittelu: tee edistymisestä näkyvää

Kuinka motivoida itseäsi ja muita tekemään mahtavaa työtä? Australialainen tohtori  Jason Fox tuo tieteen avuksi vastauksen etsintään. Foxin mukaan kysymykseen on karkeasti ottaen kolme lähestymistapaa:

  1. Voit yrittää muuttaa ihmisten asenteita ja uskomuksia
  2. Voit kehittää erilaisia palkitsemisjärjestelmiä
  3. Tai voit suunnitella prosessista motivoivan

Fox opettaa ihmisiä ja organisaatioita ottamaan haltuun kohdan 3. Motivaatio on edellytys uuden käyttäytymisen ja edistyksen luomiseen.  Suunnittele siis työ itsessään olemaan motivoivaa. Tätä kutsutaan motivaatiosuunnitteluksi.

Peliala on motivaatiosuunnittelun edelläkävijä. Tällä hetkellä 500 miljoonaa ihmistä käyttää noin 7 miljardia tuntia viikossa online-videopeleihin, jotka vaativat luovuutta, keskittymistä ja yhteistyötä. He ovat sisäisesti motivoituneita tähän toimintaan. Hyvä videopeli on kuin projekti: siinä on sääntöjä, palautetta ja tavoitteita.  Fox kysyykin: Miten saisimme parhaat puolet pelaamisesta mukaan oikean elämän projekteihin?

Peleissä ison osan motivaatiosta synnyttää edistymisen havaitseminen. Kuten videopeleissä, työssä tarvitaan jatkuvaa, selkeää ja näkyväksi tehtyä palautetta, jotta voidaan havaita oma kehitys ja oman työn vaikutus kokonaisuuteen. Oikein suunniteltu työ luo itsessään motivaatiota, joka taas luo edistystä. Miten sinä teet omasta työstäsi itsellesi motivoivampaa? Hauskuus on yksi mahdollinen tapa. Havainnollisia esimerkkejä löytyy osoitteesta www.rolighetsteorin.se.

Jason Fox on motivaatiodesignin ja pelillistämisen tohtori, joka auttaa monikansallisia organisaatioita parantamaan työkulttuuriaan ja mullistamaan johtamiskäytäntöjään. Hän on erikoistunut motivaatiostrategioihin ja tieteellisiin tapoihin, joilla työ voidaan suunnitella lähtökohdiltaan motivoivaksi. Hän on hiljattain julkaissut kirjan The Game Changer, jossa puretaan tiedettä motivaation, pelillistämisen ja ketterän johtamisen taustalla.

Jason Fox luennoi Helsingissä 9to5 Design:in ajankohtaistapahtumassa syyskuussa 2014.

Kirjoittaja

Tuija Tähtinen
MMM, yritysvalmentaja
www.valmennuksenvire.fi